Alla inlägg under november 2007

Av Anna - 7 november 2007 20:24

Hej, slår vad om att ni alla hoppar av glädje nu när jag äntligen skriver detta inlägg. (Uhm) Ville börja berätta vad som hände efter att jag skrev Muslimvecka Dag 1 då jag skulle gå till mamma och hämta skolkatalogen. (spåg förjävlig ut) Gick den vanliga vägen och möter två äldre damer... Tanter brukar alltid vara trevliga. Okej nästan alla men vad är oddsen att man möter två som går tillsammans! Det var inte så att de inte hejade när man sade hej för... Jag hejade inte. Det var bara det att de faktiskt gick i en liten halvcirkel förbi mig. Det var som om att de var rädda för mig eller något sådant. Kan det har varit pågrund av min slöja? Värt att tänka på eller hur? FÖr om det var Tras de var rädda för så har de helt klart problem.


DAG 2


Ja, idag då... Var en riktigt jobbig morgon. Gud vad trött jag var! Hoppsan, jag menar Allah vad trött jag var. Det var inte en del i mig som kände för att gå upp. Lyckades dock tillslut att komma till liv och släpa mig till kylskåpet *tar imot applåder och ser riktigt stolt ut.* Gjorde mig i ordning snabbt och trasslade med slöjan. Tänka sig att den blev perfekt! Tyvärr så rasade den när jag skulle ta på mig jackan så det var bara att börja om. Fick tillslut till den också och måste säga att jag börjar bli haj på det här. Så när jag väl kom till skolan så möttes jag av förvirrade blickar i åttan. Kulkul :P

Han inte riktigt tänka på det då för jag hade lite brått upp till skåpet. BTW så har jag nu entligen ett enligt skåp! Ni skall bara veta vad lycklig jag känner mig. Det enda negativa egentligen är ju trapporna... Usch! Ja, det blev en snabb handledning, rast och sedan so. På so:n hade jag verkligen inget att göra... Datasalen var proppfull så det blev inget skrivande... Satt mest och pratade om skräckisar... Sen var det svenska. DÅ jag kände mig tvungen att ta av den där slöjan!! Den kliade och det var alldeless på tok för varmt. Fick lite reaktioner från de andra i klassrummet men de tyckte det var roligt när jag skulle knyta åt dem. Maria satt hela lektionen med min vackra slöja :D Blev riktigt stolt över den.  Maria gjorde en turban åt mig men den kollapsade... Synd... RIP dear turban *snyft*

Hade inte på mig slöjan något mer efter det. Kändes bra att lufta huvudet.

Ja men efter svenskan så satt vi och pratade om lite ditt och datt. Väntade lixom på att Tess skulle bli klar men vi hade väntat förgäves. Hon skulle gå hem och äta lunch. Det var en liten pik till TESS. Det var meningen att vi skulle sluta efter/före lunchen men det kändes lika bra att äta på skolan. Nu skulle jag ju få testa på muslimkorv. Inget speciellt kan jag då lova... Var knappt någon smak :( Men ner gick det iaf. Sen då? Gick jag hem? No way in hell! Jag gick till spelrummet och spelade biljard med Ewwe, Jackie och Malin... Riktigt roligt faktiskt, men jag loosade mot Ewwe... Får träna på att träffa bollen *skrattar* Ja och sedan kom jag hem och kollade på lite Hana Yori Dango. Vet inte vad det är med den serien men den är bara för härlig. Ja detta inlägg var kanske lite flumt skrivet men det var det den här dagen var så vad kan man göra åt det? Tack och bock vi syns imorn :D  

 

Av Anna - 6 november 2007 15:17

Klockan 06.45 var det dags. Då klev jag upp, då var jag muslim. Tänkte inte på det först men när jag såg den guldiga sjalen bredvid mig kände jag hur det började pirra i magen. Jag kände mig förvirrad och lite stressad. Jag var också rädd för folkets reaktioner när jag skulle komma med den där sjalen på skolan. Virrig som jag var gick jag fram och tillbaka mellan kylskåpet och matförrådet. Tillslut tog jag mig en macka och en banan. På mackan hade jag bara smör. Vet inte hur det är möjligt men det kändes som om att det var något i den osten som jag inte kunde äta. Den naturliga orsaken är säkert att det var pappa som valde den. Var också för första gången tvungen att tänka vid matbordet. Att bara äta och dricka med högerhand är faktiskt svårare än man kan tro.


När jag äntligen lyckas att äta upp min mat fick jag skynda mig att välja kläder som inte avslöjar för mycket hud. Valde mammas röda tröja och hoppas verkligen att jag hittar en till som inte är lika u/vringad som mina andra. Så när klädvalet var klart blev det dags att knyta slöjan. Trodde att det skulle gå jätte snabbt för nu skulle det inte bli någon dålighårdag. Har ni hört talas om dåligslöjdag! Nej, trodde inte det heller men nu har ni det i varje fall. Satt där och knöt i evigheter på olika sätt och vis. Tillslut fick jag till det men lös satt den. *suckar* Därefter bar vi oss av. 


Nu var jag där... På skolan, det jag fruktade mest. Kände mig utanför när jag där själv genom den tomma korridoren och upp för trapporna. Mötte faktiskt inte en enda människa förrän jag kom till mitt skåp. Mina vänner log lite smått och suckade därefter lite skämtsamt. Mina muslimska vänner därimot... Ni skulle ha sett dem. De hoppade nästan upp och ned av upphetsning. De ville berätta om sin religion och fråga mig om vad jag tyckte om saker, hur många gånger jag hade bett och sedan en evig påminnelse: Du får inte äta gris. Andra började småskratta när jag gick förbi, inte elakt menat. Sedan var det resten av mina klasskamrater. Många sade en kommentar; Gud vad coolt att du faktiskt gör det här.

Andra ville skämta och sade att jag borde göra det och det. Sedan var det vissa som bara kollade på mig, lite förvånat. När lektionerna började och vi skulle ha hemkunskap visade det sig att vi inte kunde ha någon då Lena var sjuk. Så vi fick gå upp och ha AP istället. Vi var bara fem stycken utav fjorton, de andra tog rast... Så vi satt och pratade om lite allt möjligt. Provet nämndes t.ex men det får ni höra mer om senare.

På AP:n tog jag av mig slöjan, den hade åkt ned... Sedan var det ganska skönt att lufta huvudet lite. Skämt åsido när AP:n tog slut så fick jag låna en hårnål att sätta fast den med och fixade faktiskt till en perfekt slöja helt själv med lite hjälp av Rami. Den satt kvar! Sedan var det ett antal lektioner till men tillslut var det lunch. Det var då det slog mig. Det var nu alla reaktioner skulle slå som värst. Nästan alla i min klass visste vad jag skulle göra. För de andra skulle det bli en stor överraskning. Så nu skulle jag ta det stora klivet ut och möta omgivningen. När jag kommit så långt* som till biblioteket möttes jag av de första. Det var mina basketkompisar plus en till kompis i åttan. De blev chockade kan jag säga men tyckte inget illa om det hela. Matsalen var nog det roligaste på hela dagen. När jag klev in i rummet riktades så gott som varenda blick mot mig (inte så roligt dock) 

och min lillasyster vinkade som vanligt ;P Anna J tyckte att jag nästan fick lika mycket uppmärksamhet som Gaaf när han var inrullad i plastfolie.

Ja, det roliga var i varje fall inte uppmärksamheten. Det roliga var nog just det att jag fick veta att folk märker om det kommer en ny med slöja men inte när det kommer en helt ny elev. Det kändes som om att redan på första dagen fick jag min teori bevisad. 


Men nu vill jag prata om mitt SO-prov. Gud vad enkelt det var!!! Trodde verkligen att jag skulle dö av att bara se det men nejnej... Det var nästan skrattretande... Skulle vara roligt nu om det visade sig att jag faktiskt får IG.(peppar peppar) Ja men hejdå! Hoppas ni vill läsa fortsättningen. :D

Av Anna - 5 november 2007 23:40

Hej, idag har jag inte gjort något mycket mer än varit nervös. Imorgon börjar nämnligen min första dag som muslim. Det kommer visserligen bara att vara tills på fredag men... Det känns som om att det kommer att bli tufft. För det första skall jag bära slöja. Hämtade den förut hos min kära lilla storasyster. En guldsjal.... Så nu har jag suttit ett tag för att se hur jag skall knyta den imorgon. Blev riktigt bra men har redan glömt bort hur jag gjorde... I varje fall. Vad jag vill säga i detta inlägg är att från och med imorgon (Tisdag) så kommer ni kunna läsa om min vecka. Dag för dag.

God natt! :D 

Ovido - Quiz & Flashcards