Alla inlägg den 22 januari 2009

Av Anna - 22 januari 2009 17:18

Ett tråkigt ämne tycker många men åh så viktigt det är, folk verkar inte förstått det sistnämnda... Idag på engelskan började vi disskutera det då kapitlet handla om det, eller lite granna, vi gjorde det som en uppg för den iaf. Kan bara inte förstå hur många fördomar en människa kan ha allt kändes bara så idiotiskt när folket uttryckte det som om att det var fel att ta in människor i nöd! De tyckte det var fel att ett invandrarbarn som börjat på en svensk skola ska våga komma fram till oss "normala" om man nu använder sig av mina klasskamraters ord och tala riktig svenska med oss och inte välja att gå till dem som kanske går igenom samma sak och inte kan språket något vidare heller, enligt de i min klass ska dem bara prata svenska även fast de kanske kommer från samma land, talar samma språk och lättare förstår varandra på det sättet. Vi svenskar ska inte behöva gå fram för vi är inte dem som valt att komma hit. Tydligen ska man inte som tjej i Sverige få bära slöja heller, varför göra det när man bor i Sverige? När deras åsikter blev för mycket för mig frågade jag dem hur de skulle göra om de kom till ett annat land där de inte pratar engelska eller svenska. Skulle dem lära sig de andra landets språk direkt, våga använda det och våga gå fram? Skulle inte de då också välja att gå till någon som är mer lik "oss", någon som har samma kultur? Skulle de ta på sig en slöja och sluta sminka sig? Svaret blir nog nej på alla dessa frågor då de inte ens vill lära sig nya engelska ord, lycka till med arabiskan!


När de sedan börjar anklaga en folkgrupp för att vara kriminella som tyvärr även det så många andra gör kände jag hur det började hetta i ansiktet. Hur in i helvete kan man säga så! Ärligt talat så tror jag att det är Sverige som vill att det ska se ut som om att vi svenskar är perfekta...


Sen har vi denna nästan så roliga åssikt. Ett barn som är adopterat från utlandet skall man respektera men inte ett barn som kommit hit med sin familj, dubbelmoral här eller vad?


Dock har vi denna absolut idotiska meningen av vad dessa människor som anser att det är fel med invandrare säger... "De lever bara på socialbidrag och sen så snor de alla våra jobb också." Snälla ni som säger sådär... LÄS PÅ!


Men tack för mig, kommentera gärna in era egna åsikter, skulle bli roligt med en liten debatt här :P Tyvärr även fast jag skulle vilja skriva mer så har jag en hund som krafsar på dörren och vill ut. HEJDÅ!



Ovido - Quiz & Flashcards