Alla inlägg under januari 2009

Av Anna - 25 januari 2009 11:30

Det var säkert inte bara jag som såg denna gripande dramafilm på tvåan igår. En film som verkligen når hjärtat och finner åtminstonde mina djupaste tankar och funderingar kring livets gåtor och handlingar. Svår förstålig för vissa men är det inte så våra tankar fungerar? När jag fick reda på att Jim Carrey hade en av huvudrollerna kände jag mig tvungen att se, för jag hade svårt att se honom i en drama film då jag förknippar honom så starkt med komedifilmer men han klarade det, någon gång kanske han var lite överdramatiskt men som ändå gav hans karaktär en liten charm. Ett stort plus i denna film var att under hela filmen kom ett "Men titta! Det är ju han/hon!" Den frasen är ganska viktig för mig, skådespelare som jag känner igen ger på någotvis en trygghet då man vet att dem gör filmer man själv känner för. Var dock lite skeptisk när jag såg Elijah Wood som aldrig varit en favorit hos mig men även han överaskade men den skådespelaren eller jag kanske ska säga skådespelerskan som gjorde mig gladast var Kate Winslet, hennes roll måste ha varit svår då hon gav så många personligheter under en och samma scen. Se denna film för ni lär inte bli besvikna, även ni som aldrig varit för drama då den bjuder på några humoristiska scener. Den får  5/5 i betyg av mig.

Av Anna - 24 januari 2009 15:25

Tänkte fortsätta med min rubrik i slutet av inlägget för annars lär jag glömma allt annat jag ska skriva.

  Ville börja med att fortsätta på mitt inlääg om invandringspolitik, alla har säkert hört de hemska nyheterna om en man i 20-års åldern som knivhögg både barn och vuxna på ett dagis några mil utanför Bryssel. Vad har detta med invandrings politik? Jo, när jag läste ST's artikel idag så hade de berättat lite kort om vad en polisman sagt om den misstänkte. "...mannen var inte en rymling från en psykriatisk instution, han var inte påverkad av droger eller alkohol och han var inte utländsk utan hade en belgisk bakgrund" Observera att citatet inte är 100% skriven i rätt ordning... Men vad i helvete menar dem med det där! Ni som har ST hemma ber jag läsa, sökte på deras sida men där visade de inte hela artikeln tyvärr...


Jaja, till ordet pedofil. Har kollat på min besöks statistik över åren och upptäckt att år 2008 hade jag över 500 besökare! Varför har jag det inte nu? Just nu när jag skriver det här inlägget har knappt över 300 vilket är mindre än december 2008... Läste mitt Januari och upptäckte ordet pedofil i början av månaden, kan det vara som så att ordet pedofil automatiskt drar till sig läsare? Ni som tryckte in på min sida idag, var det pedofil som fick er att läsa? En intressant tanke ellerhur?

Av Anna - 22 januari 2009 17:18

Ett tråkigt ämne tycker många men åh så viktigt det är, folk verkar inte förstått det sistnämnda... Idag på engelskan började vi disskutera det då kapitlet handla om det, eller lite granna, vi gjorde det som en uppg för den iaf. Kan bara inte förstå hur många fördomar en människa kan ha allt kändes bara så idiotiskt när folket uttryckte det som om att det var fel att ta in människor i nöd! De tyckte det var fel att ett invandrarbarn som börjat på en svensk skola ska våga komma fram till oss "normala" om man nu använder sig av mina klasskamraters ord och tala riktig svenska med oss och inte välja att gå till dem som kanske går igenom samma sak och inte kan språket något vidare heller, enligt de i min klass ska dem bara prata svenska även fast de kanske kommer från samma land, talar samma språk och lättare förstår varandra på det sättet. Vi svenskar ska inte behöva gå fram för vi är inte dem som valt att komma hit. Tydligen ska man inte som tjej i Sverige få bära slöja heller, varför göra det när man bor i Sverige? När deras åsikter blev för mycket för mig frågade jag dem hur de skulle göra om de kom till ett annat land där de inte pratar engelska eller svenska. Skulle dem lära sig de andra landets språk direkt, våga använda det och våga gå fram? Skulle inte de då också välja att gå till någon som är mer lik "oss", någon som har samma kultur? Skulle de ta på sig en slöja och sluta sminka sig? Svaret blir nog nej på alla dessa frågor då de inte ens vill lära sig nya engelska ord, lycka till med arabiskan!


När de sedan börjar anklaga en folkgrupp för att vara kriminella som tyvärr även det så många andra gör kände jag hur det började hetta i ansiktet. Hur in i helvete kan man säga så! Ärligt talat så tror jag att det är Sverige som vill att det ska se ut som om att vi svenskar är perfekta...


Sen har vi denna nästan så roliga åssikt. Ett barn som är adopterat från utlandet skall man respektera men inte ett barn som kommit hit med sin familj, dubbelmoral här eller vad?


Dock har vi denna absolut idotiska meningen av vad dessa människor som anser att det är fel med invandrare säger... "De lever bara på socialbidrag och sen så snor de alla våra jobb också." Snälla ni som säger sådär... LÄS PÅ!


Men tack för mig, kommentera gärna in era egna åsikter, skulle bli roligt med en liten debatt här :P Tyvärr även fast jag skulle vilja skriva mer så har jag en hund som krafsar på dörren och vill ut. HEJDÅ!



Av Anna - 21 januari 2009 22:01


Min hundlärare och även ibland på sällskapsdjur ska få sparken för att vi inte har tillräckligt med pengar...


keugh#!


Nu har eleverna på skolan börjat med en lista, hann inte skriva upp mig själv för mina vänner hade redan skrivit upp mig, dm känner mig såväl :')

Av Anna - 21 januari 2009 16:51


Måste säga att det har varit skönt att sova mn gruvar mig för natten. För jag lär knappast kunna sova då, så var det igår iaf... Blev ju lite allmänt småmobbad igår över ögat mn nu har det blivit bättre mn givetvis så blir jag värre i halsen och nu har jag börjat hosta och snörvlat också. Det skulle då inte förvåna mig om det är värsta vålnaden som flyger över mig... Det var faktiskt någon som rev ned min taklampa för ett tag sedan.

Hm, värt att tänka på...


Detta får vara allt för denna gång, för nu ska jag börja fundera på om jag ska ha centrerat eller vänsterjusterade inlägg... Lär väl köra med varannan, undra om vi ska byta omröstnig? Vi kör på det vetja, your choice my friend :P


Av Anna - 20 januari 2009 17:22

 Förstår varför vi har två ögon nu, har blivit halvblind...


Undra om jag får köra traktor imorgon mn spelar kanske ingen roll ändå, lär väl ligga kvar i sängen imorgon också

Av Anna - 19 januari 2009 19:11



Ja vad kan man säga... Jag höll som vanligt min basketträning för Nordvik eleverna på skolan och tyckte det var jätte roligt med lite "färskt kött" då den nya eleven skulle vara med. (Vi blev faktiskt sju idag, stora siffror ;P)

Det gick jätte bra tills vi spelade då han och jag krockade... Skallad snarare, så nu sitter jag med en blåtira och han skäms som satan, hehe ^^

Sjukt att folk påstår att basket är värsta fjollsporten mn iaf så gör väl en blåtira inte så mycket. Har varit med om värre men man ser inte så värst vacker ut kanske :P       



Hare'!


Av Anna - 18 januari 2009 13:57



Någon med förslag på vilka färger jag skall ha på min blogg?

Ovido - Quiz & Flashcards